KONTAKTIRAJTE NAS!
Tukaj smo, da vam pomagamo!
Simbioza Genesis, socialno podjetje, Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana Telefon: 040-336-311, Elektronska pošta: info@simbioza.eu
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
E-ZNANJE ZA VSE GENERACIJE

O KAMPANJI

Vseevropska digitalna kampanja o ozaveščanju o digitalnih veščinah poteka v kompetentnih centrih, knjižnicah, šolah, centrih in nevladnih organizacijah po Evropi. Vsako leto združuje 100 tisoč Evropejcev prek spletnih ali praktičnih dogodkov na temo digitalne transformacije in njenih učinkov. Teden ALL DIGITAL je osrednja pobuda evropske mreže ALL DIGITAL, v Sloveniji poteka preko Simbioze Genesis, socialnega podjetja.

Kampanja letos poteka med 25. in 31. 3. 2019, kjer sodeluje tudi Slovenija pod okriljem Simbioza Genesis, socialnega podjetja.

Kakšno ključno sporočilo nosi kampanja?

 

Letos teden ALL DIGITAL izziva in poziva Evropejce k učenju, sodelovanju, deljenju in so-ustvarjanju več tisoč dogodkov in aktivnosti, ki nagovarjajo digitalno transformacijo in njene učinke. Kampanja pošilja močno sporočilo vsej javnosti, da so potrebni aktivni koraki za razumevanje digitalne transformacije, saj nam samo tako lahko le-ta koristi. Prav zato je nujno učenje nove medijske pismenosti in digitalnih veščin ter razvoj prilagodljivega razmišljanja.

Kako deluje?

 

Kampanjo koordinira evropska mreža ALL DIGITAL, sočasno jo prostovoljno vodijo partnerji v nacionalnih državah. Nacionalni partnerji prostovoljno skrbijo za celotno promocijo in vidnost kampanje za svojo državo, sočasno so tudi glavni glasniki, ki vabijo deležnike in organizacije k sodelovanju.

 

Kampanji se lahko pridruži vsaka organizacija z vpisom svojih dogodkov in aktivnosti na skupni evropski portal. Vsi vpisani dogodki so vidni na evropskem zemljevidu, ki je sočasno orodje za merjenje učinka ter uporaben vir informacij za EU institucije in odločevalce.

 

Kaj je vloga evropske mreže ALL DIGITAL?

 

ALL DIGITAL koordinira in promovira kampanjo na evropski ravni. Zagotavlja vidnost aktivnosti in kampanje, promocijo, deljenje znanja in tehnično podporo partnerjem kampanje. Prav tako skrbijo za enotno vizualno podobo kampanje ter pripravljajo izbor najboljše prakse, učnih načrtov, priporočil ter virov.

Kako se pridružite?

Lahko sodelujete na več načinov – kot organizator dogodka, podpornik in seveda, kot udeleženec/ka.

 

Vabimo nacionalne mreže, krovne organizacije ali tiste, ki imajo kapacitete nacionalnega obsega, da se pridružijo kampanji in s tem pripomorejo k prepoznavnosti slovenske proaktivnosti na področju vključujoče digitalne družbe. Vabimo nevladne organizacije, mreže, digitalne kompetentne in karierne centre, ponudnike usposobljanj, mladinske organizacije, šole, knjižnice in socialna podjetja, da se pridružijo z organizacijo relevantnih dogodkov. Sporočite nam željo po partnerstvu na katja.plesko@simbioza.eu.

 

Kaj najdete na spletni strani?

 

Vse informacije o kampanji so na voljo na uradni strani alldigitalweek.eu. Vključujejo profile nacionalnih partnerjev, večje novice, zemljevid dogodkov, vire nacionalnih partnerjev, prenose dogodkov preko družbenih omrežij in novice partnerjev na njihovih uradnih spletnih straneh.

Kdo je ciljna populacija?

 

Vsi Evropejci z nezadostnimi digitalnimi veščinami in veščinami medijske pismenosti.

Vsak posameznik lahko v kampanji najde nekaj zase - ne glede na starost, spol, etnično pripadnost,

izobrazbo ali zaposlitveni status.

 

Več vprašanj?

 

Kontaktirajte nas na info@simbioza.eu in odgovorili vam bomo na vsa vprašanja.  

 

Vabimo vas, da se pridružite kampanji!

SODELUJ Z NAMI

Teden ALL DIGITAL je osrednja pobuda evropske mreže ALL DIGITAL, v Sloveniji poteka preko Simbioze Genesis, socialnega podjetja. Vsakoletna panevropska kampanja,  poziva ljudi, da se vključijo in spoznavajo internet in nove tehnologije ter osvajajo nove digitalne veščine za boljši osebni in karierni razvoj.

Kampanja je namenjena vsem, ki želijo preveriti, osvojiti ali nadgraditi svoje digitalne veščine in medijsko pismenost, tako prek izobraževanj kakor prek brezplačnih spletnih orodij, kjer lahko preverite svoja e-znanja, ali ugotovite, kje so vaše strokovne prednosti.

 

V kampanji lahko sodelujete na več načinov:

  • kot organizator dogodka: vpišite svoj dogodek na mrežo in sodelujte z nami

  • kot udeleženec: preverite, kaj se dogaja na http://alldigitalweek.eu in izrazite svojo podporo kampanji

  • kot podpornik: delite naše novice prek www ali prek Facebook objav

  • pobrskaj po zanimivih člankih in prispevkih tudi prek portala Unite-IT: http://www.unite-it.eu/

PRIHODNOST JE DIGITALNA - BODITE DEL DIGITALNE PRIHODNOSTI TUDI VI!

PARTNERJI IN PODPORNIKI

 
 
 
Mreza-NVO-VID.png
btccity_1.jpg
digitalschool1.png
logoOptispin.png
fablab-logo-retina.png
MSS SLOVENIJE LOGO.jpg
DIH-logo-header-x2.png
lmit_logo_cb-01.png
Logo_ACS.png
logo-slider.png