KONTAKTIRAJTE NAS!
Tukaj smo, da vam pomagamo!
Simbioza Genesis, socialno podjetje, Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana Telefon: 040-336-311, Elektronska pošta: info@simbioza.eu
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
E-ZNANJE ZA VSE GENERACIJE

October 18, 2018

September 24, 2018

December 18, 2017

Please reload

Ostali članki

6 hitrih trikov v Adobe Photoshop

September 30, 2016

 

Photoshop je trenutno vodilni grafični računalniški program na svetu. Omogoča neizmerno število funkcij, s katerimi se lotimo naših fotografij. Ponujamo vam 6 hitrih trikov, s katerimi bo vaše delo dobilo pospešek.

 

 

 

 

 

1. Želite združiti sliko s tekstom?

Sliko dodajte na svoj sloj (layer) in mu dodajte sloj teksta, potem pritisnite in držite >>Alt<< tipko in kliknite črto med dvema slojema v preglednici z sloji (Layers Panel), da preprosto dodate sliko k tekstu.

 

2. Ptičja perspektiva

Ko ste približani sliki, držite tipko >>H<< in povlecite po sliki in to vas bo takoj preneslo na celoten zaslon, kjer lahko skočite na drug del slike.

 

3. Hitra celotna maska čez cel sloj ( Layer Mask)

Preprosto držite tipko >>Alt<< in kliknite na ikono masko sloja (Layer Mask icon) in s tem dodate celotno masko, ki skrije vse na celotnem sloju.

 

4. Zaprite vse slike

Držite >>Shift<< tipko in kliknite x na katerokoli sliko, ki jo imate odprto. Avtomatično vam bo zaprlo vse odprte slike v Photoshopu.

 

 

5. Nazaj, nazaj, nazaj (undo, undo, undo)

Morda že veste, da je >>Cmd/Ctrl+Z<< bližnjica za brisanje za nazaj, mogoče pa ne veste, da vam bližnjica >>Cmd/Ctrl+Alt+Z<< omogoča brisanje za več korakov nazaj.

 

6. Želite videti svojo kreacijo v vsej velikosti?

Pritisnite tipko >>TAB<<, ki skrije in pokaže vse preglednice in orodja.

 

Želite poskusite vse te hitre trike v praksi? Udeležite se naše Adobe Photoshop 16-urne delavnice. Začnemo v petek 2. 6. in nadaljujemo v soboto 3. 6. Vse podrobnosti in prijave na delavnice pa najdete TUKAJ. Pridite in postanite pravi profesionalci! 

 

Nasveti in triki povzeti po: www.digitalcameraworld.com

 

 

Please reload