KONTAKTIRAJTE NAS!
Tukaj smo, da vam pomagamo!
Simbioza Genesis, socialno podjetje, Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana Telefon: 040-336-311, Elektronska pošta: info@simbioza.eu
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
E-ZNANJE ZA VSE GENERACIJE

October 18, 2018

September 24, 2018

December 18, 2017

Please reload

Ostali članki

5 načinov, kako izboljšati svoje znanje Excela

May 12, 2016

Večina ljudi ima z Excelom odnos ljubezni in sovraštva. Medtem ko so nekateri navdušeni nad Excelovimi funkcijami in jih redno uporabljajo, drugi preferirajo druge programe. Vsi poznamo Excelove moči, še posebej, če se jih uporablja pravilno. Če iščete vodnik o tem, kako izboljšati svoje sposobnosti Excela, ste pristali na pravi strani.

 

1. Obvladajte bližnjice. Bistvenega pomena je, da se naučite uporabljati bližnjice, saj boste prihranili dragocen čas. Crtl C in Crtl V sta zagotovo najbolj znani bližnjici za kopiranje in lepljenje. Druge pomembne bližnjice so: Crtl Z za razveljavitev, Crtl PgUp za preklop med delovnimi listi, Crtl K za vstavljanje hiperpovezav, itd.

 

2. Filtrirajte rezultate. Če imate veliko preglednico z veliko informacij, je funkcija samodejnega filtriranja nujna.

 

3. Izračunajte vsoto. Uporaba bližnjice pri računanju vsote celotne vrstice vam lahko prihrani čas, še posebej, če redno uporabljate Excel.

 

4. Da bi prihranili še več časa, se morate naučiti tipkati manj. Obstajata 2 načina, kako to doseči; samodejno popravljanje besedila in vstavljanje besedila. Samopopravki je funkcija, ki samodejno popravi napačno črkovane besede in tipkarske napake. 

 

5. Uporabljajte vrtilne tabele, ki jih dodajate na zavihku Vstavljanje. Z njimi lahko ustvarite povzetek, analizirate, raziščete in predstavite povzetek podatkov delovnega lista ali vira z zunanjimi polji. 

 

Ste spoznali, da vaše znanje Excela ni poglobljeno? Ni pomembno ali ste brezposelni, zaposleni ali vodite svoje podjetje...dobro znanje Excela je uporabno in z njim boste res prihranili ogromno časa. Ker vam želimo pri tem pomagati tudi mi, vas vabimo na nadaljevalno delavnico Excela.

Please reload