KONTAKTIRAJTE NAS!
Tukaj smo, da vam pomagamo!
Simbioza Genesis, socialno podjetje, Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana Telefon: 040-336-311, Elektronska pošta: info@simbioza.eu
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
E-ZNANJE ZA VSE GENERACIJE

October 18, 2018

September 24, 2018

December 18, 2017

Please reload

Ostali članki

Reportaža: MS Office Excel Delavnice

March 31, 2017

Microsoft Office Excel – najbolj uporaben in uporabljan multi-funkcionalni računalniški program. Kdo ga še ne pozna? Pravzaprav ga poznamo vsi in velikokrat menimo, da ga s tem, ko ustvarimo tabelo in vstavimo funkcijo SUM ali COUNT, tudi obvladamo. Največkrat slišim od vrstnikov: »Ah ja, Excel, uporabljam in je čisto preprosto!« Dokler se nisem udeležila delavnice na Simbiozi, sem bila tudi sama takšnega mnenja. Predvsem zaradi tega, ker sem ga uporabljala na fakulteti, pri urejanju empiričnih podatkov; na praktičnem usposabljanju in pri nekaterih študentskih delih.

 

 Na prvem srečanju smo z velikooo energije in začetniškega entuziazma zagrizli v tabele!

 

V prvem delu Excel delavnice smo se spoznali s splošnimi informacijami o tem kako, zakaj in za kaj uporabljamo Excel. Podrobneje smo obravnavali celice in tabele, oblikovali tabele in obdelovali podatke v njih. Z osveženim znanjem Excela v prvem, sem v drugem delu z lahkoto spoprijela s težjimi nalogami. Izstopala je predvsem uporaba sestavljenih funkcij, s katerimi lahko v Excelu naredimo res vse, kar si človek lahko zamisli. Naša predavateljica Katja nam je v prvih dveh delih res odlično približala uporabo programa in nam med delavnicami dala nemalo izzivov s katerimi smo lahko sproti preverili in utrdili naučeno znanje.

 

Presenečenje, ki so nam ga pripravili na 8.marec

 

V tretjem delu Excela nas je pričakal zanimiv predavatelj Janez, ki nam je z malce drugačnim ampak zelo profesionalnim pristopom predstavil delo s predlogami, ki ni bilo tako enostavno, kot smo sprva mislili. Velika večina soudeležencev, ki smo delavnico obiskovali, je z zanimanjem sodelovala, reševala in spraševala. Tako je bilo v zadnjem nadaljevalnem delu čutiti skupinski duh in navdušenje nad pridobljenim znanjem in napredovanjem. Po tem, ko smo osvojili še analiziranje podatkov s pomočjo vrtilnih tabel in Makro ukaze, smo z osveženim znanjem Excela zadovoljni odšli novim izzivom naproti, med udeleženci pa so se spletle tudi prijateljske vezi.

 

 V zadnjem delu delavnice, smo ustvarjali zanimive vrtilne grafikone. :)

 

Menim da je Excel računalniški program, ki je hkrati najbolj splošno poznan ter dostopen širši množici ljudi, po drugi strani pa ima toliko neraziskanih kotičkov in možnosti uporabe, ki žal velikokrat ostanejo neodkrite. Udeležba na vseh štirih delih delavnice Excela je bila super izkušnja! Zelo sem vesela in udeležbo priporočam vsem, saj sem znanje osvežila ter se naučila uporabe veliko novih orodij, kar mi bo pri nadaljnjem delu zagotovo prišlo še kako prav. "Bodite radovedni in željni novih znanj – teh ni nikoli preveč!"

 

Neža, prostovoljka in PR asistentka 

Please reload