E-ZNANJE ZA VSE GENERACIJE
KONTAKTIRAJTE NAS!
Tukaj smo, da vam pomagamo!
Simbioza Genesis, socialno podjetje, Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana Telefon: 040-336-311, Elektronska pošta: info@simbioza.eu
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

October 18, 2018

September 24, 2018

December 18, 2017

Please reload

Ostali članki

Excel: Funkcija CONCATENATE

September 24, 2018

V Excelu je na voljo zbirka več kot dvajsetih besedilnih funkcij, s katerimi lahko izvajamo različne operacije na besedilih, ki so zapisane v celice. Besedilne funkcije najdete v meniju Formule v rubriki Besedilo.

 

 

Nekatere besedilne funkcije so: pretvorba med malimi in velikimi črkami, funkcije za odstranjevanje znakov, funkcije dolžine in združevanja, primerjalne funkcije, zamenjevalne, ponavljalne in iskalne funkcije, funkcije podnizov in pretvorbene funkcije med besedilom in števili.

 

Podrobneje si bomo ogledali delovanje funkcije CONCATENATE, ki združi dva besedilna niza ali več v enega. Namesto funkcije lahko za združevanje uporabimo tudi operator »&«.

 

Sintaksa funkcije: =CONCATENATE(text1;text2;text3;…)

 

Primer funkcije:

 

Enostavno, mar ne?

 

Še lažje in predvsem hitreje pa boste funkcije Excela usvojili, če se boste udeležili, katere od naših Excel delavnic, kjer vas pričakujejo naši Excel strokovnjaki, ki vam bodo pomagali, da boste tudi sami postali pravi Excel specialisti. Več informacijah o e-Simbioz@ Excel delavnicah, ki bodo potekale v oktobru, novembru in decembru 2018 , lahko najdete na tej povezavi

 

Vljudno vabljeni!  

 

 

Please reload